Tiina Salokanto, ikäni asunut Ylöjärvellä/Tampereella  ja 12-vuotiaasta touhunnut englanninspringerspanieleiden kanssa. Myös basset hound on meille tuttu rotu jo edesmenneen houndimme Elvin ansiosta, joka oli kanssamme liki 11v.

Monenlaista on tullut kokeiltua vuosien varrella. Tottelevaisuuskokeissa kirkkain tähteni oli FIN TVA Rwyn Corn Flake ”Milla”, joka voitti kahdesti Spanieleiden tottelevaisuusmestaruuden.  Myös Agilityä kokeilimme Millan kanssa ja mukavastihan sekin meni tottelevaisen koiran kanssa. 

 

Metsästyskoirien jäljestämiskokeissa olen kilpaillut useammallakin koiralla, josta FI MVA&JVA Fantic Hoity-Toity ja FI MVA&JVA Fantic Netscape, äiti ja tytär, kilpailivat muutamana vuonna piirinmestaruuskokeissa ja pääsivät hienoilla tuloksilla mestaruuskokeen varakoiriksi.  Nyt C.I.B  FI& EST MVA, FI JVA Lo´cust Dream The Pearl on osoittautunut yhtä hienoksi jälkikoiraksi tullen vain kuudella kokeella jälkivalioksi. Edellisen tyttäret FI MVA, LT MVA Fantic Queen´s Pearl, Fantic Rebel Queen ja LT MVA, BALTW-20 Fantic Rock'n'roll Girl ovat kaikki lupaavia MEJÄ-koiria. Kaikki kilpailevat nyt VOI-luokassa. Fantic Rebel Queenia ohjastaa pääasiassa tyttäreni.

Lisäksi olen toiminut kehäsihteerinä näyttelyissä sekä tottelevaisuuskokeissa, toiminut eri tehtävissä MEJÄ-kokeissa, vetänyt tottelevaisuus-ja näyttelykoululutuksia ja toiminut aikanaan piirimme nuorisojaoksessa. Nyt uutena lajina olemme Fantic Queen's Pearl:n kanssa käyneet etsijäkoira alkeiskurssin ja nyt jatkamme treenirenkaassa,  jos voisimme joskus auttaa kadonneita lemmikkejä ym. Viimeisimpänä lajina kokeilimme syksyllä 2021 Fantic Rock'n'roll:n kanssa rally-tokoa ja niin hyvin sopivat koira ja laji yhteen, että jatkoa jo kovasti suunnitellaan. 

Ensimmäinen Fantic-pentue syntyi v. 1985 ja sen jälkeen pentueita tuli tasaisesti 16, kunnes lapsen hevosharrastus vei äidinkin mukanaan ja kasvatustyö jäi vähemmälle, kun perheen hevoset veivät aikaa.  Springeri tai pari meillä oli kuitenkin koko ajan ja kilpailimme ”tauonkin” aikana MEJÄ-ssä harvakseltaan. Silloin tuli  myös omakohtaisesti todettua, että springeri on erinomainen aktiivisen lapsiperheen koira.    

Ensimmäisestä Fantic-pentueesta onnistuin myymään narttupennun niin erinomaiseen paikkaan, että FIN MVA Fantic Aurellan omistajasta Irmeli Henrikssonista tulikin moneksi vuodeksi toinen kasvattaja kenneliimme. Yhdessä saimmekin monia hienoja pentueita aikaa, mistä suuri kiitos Irmelille! Ilman Irmeliä pentueita olisi alkuvaiheessa ollut huomattavasti vähemmän, koska oma opiskelijan elämäni hankaloitti kasvatustyötä.  Yhteisestä kasvatustyöstämme jäikin paljon erittäin hyviä muistoja.  Nyt jatkossa jatkan kasvatustyötä itsekseni ja tyttäreni avustuksella. Muutama kiva pentue meille onkin lähivuosina taas syntynyt.

Saimme myös vuonna 1999 Suomen kennelliiton myöntämän Vuolasvirta-palkinnon ansioituneesta kasvatustyöstä. Haluankin kiittää aktiivisia kasvatinomistajia, jotka osaltaan auttoivat palkinnon saamista tuomalla kasvattejamme näyttelyihin, jäljestämis- tottelevaisuus- ja metsästyskokeisiin.

Tällä hetkellä meillä perheen keskellä touhuavat englanninpringerit Lo´cust Dream The Pearl ja sen tyttäret Fantic Queen´s Pearl ja Fantic Rock'n'Roll Girl sekä Fantic Rebel Queen, joka on tyttäreni koira.

sisarukset riehuu_n.jpg