top of page

Tiina Salokanto, ikäni asunut Ylöjärvellä/Tampereella  ja 12-vuotiaasta touhunnut englanninspringerspanieleiden kanssa. Myös basset hound on meille tuttu rotu jo edesmenneen houndimme Elvin ansiosta, joka eli kanssamme liki 11v.

Monenlaista on tullut kokeiltua vuosien varrella. Tottelevaisuuskokeissa kirkkain tähteni oli FIN TVA Rwyn Corn Flake ”Milla”, joka voitti kahdesti Spanieleiden tottelevaisuusmestaruuden.  Myös Agilityä kokeilimme Millan kanssa ja mukavastihan sekin meni tottelevaisen koiran kanssa. 

 

Metsästyskoirien jäljestämiskokeissa olen kilpaillut useammallakin koiralla, josta FI MVA&JVA Fantic Hoity-Toity ja FI MVA&JVA Fantic Netscape, äiti ja tytär, kilpailivat muutamana vuonna piirinmestaruuskokeissa ja pääsivät hienoilla tuloksilla mestaruuskokeen varakoiriksi.  Nyt CIB  FI& EST MVA, FI JVA Lo´cust Dream The Pearl on osoittautunut yhtä hienoksi jälkikoiraksi tullen vain kuudella kokeella jälkivalioksi. Edellisen tyttäret CIB* FI MVA,  FI JVA, LT MVA, EE MVA, LV MVA, BALT MVA Fantic Queen´s Pearl, FI JVA Fantic Rebel Queen ja CIB CIE, FI MVA, EE MVA LT MVA, BALTW-20 Fantic Rock'n'roll Girl ovat kaikki lupaavia MEJÄ-koiria. Kaksi ensimmäistä ovat jo Suomen jälkivalioita ja viimeisinkin kilpailee nyt VOI-luokassa. Fantic Rebel Queenia ohjastaa pääasiassa tyttäreni. Siitä onkin tulossa melkoinen helmi jäljellä. V 2022 tulokset ovat melko hienot VOI 1x4 pisteillä 45,46,47,48 ja hienosti oman piirimme mestaruuskokeen pronssilla vain 3-vuotiaana.

Lisäksi olen toiminut kehäsihteerinä näyttelyissä sekä tottelevaisuuskokeissa, toiminut eri tehtävissä MEJÄ-kokeissa, vetänyt tottelevaisuus-ja näyttelykoululutuksia ja toiminut aikanaan piirimme nuorisojaoksessa. Uutena lajina kävimme Fantic Queen's Pearl:n kanssa etsijäkoira alkeiskurssin. Viimeisimpänä lajina olemme kokeilleet Fantic Rock'n'roll:n kanssa rally-tokoa. 

Ensimmäinen Fantic-pentue syntyi v. 1985 ja sen jälkeen pentueita tuli tasaisesti 16, kunnes lapsen hevosharrastus vei äidinkin mukanaan ja kasvatustyö jäi vähemmälle, kun perheen hevoset veivät aikaa.  Springeri tai pari meillä oli kuitenkin koko ajan ja kilpailimme ”tauonkin” aikana MEJÄ-ssä harvakseltaan. Silloin tuli  myös omakohtaisesti todettua, että springeri on erinomainen aktiivisen lapsiperheen koira.    

Ensimmäisestä Fantic-pentueesta onnistuin myymään narttupennun niin erinomaiseen paikkaan, että FIN MVA Fantic Aurellan omistajasta Irmeli Henrikssonista tulikin moneksi vuodeksi toinen kasvattaja kenneliimme. Yhdessä saimmekin monia hienoja pentueita aikaa, mistä suuri kiitos Irmelille! Ilman Irmeliä pentueita olisi alkuvaiheessa ollut huomattavasti vähemmän, koska oma opiskelijan elämäni hankaloitti kasvatustyötä.  Yhteisestä kasvatustyöstämme jäikin paljon erittäin hyviä muistoja.  Nyt jatkossa jatkan kasvatustyötä itsekseni ja tyttäreni avustuksella. Kivoja pentueita meille onkin lähivuosina taas syntynyt. Ja intoa riittää rodun kanssa touhuamiseen ja panostamiseen.

Saimme myös vuonna 1999 Suomen kennelliiton myöntämän Vuolasvirta-palkinnon ansioituneesta kasvatustyöstä. Haluankin kiittää aktiivisia kasvatinomistajia, jotka osaltaan auttoivat palkinnon saamista tuomalla kasvattejamme näyttelyihin, jäljestämis- tottelevaisuus- ja metsästyskokeisiin.

sisarukset riehuu_n.jpg
bottom of page